Project Description

ČOKOLÁDOVÉ BROWNIES

INGREDIENCIE

  • 180 g horkej čokolády
  • 180 g masla
  • 40 g kakaa
  • 4 vajcia
  • 80 g hladkej múky
  • 1/2 sáčku prášku do pečiva
  • 150 g hnedého cukru
  • 100 g nakrájanej horkej čokolády
  • maliny

POSTUP

Čokoládu a maslo roztopíme nad parou a necháme chvíľu vychladnúť. Celé vajcia šľaháme s cukrom asi 10 minút do jemnej peny. Pridáme čokoládu a zľahka zapracujeme pomocou metličky. Preosejeme múku s kakaom a práškom do pečiva a naozaj jemne premiešame metličkou. Nakoniec do cesta pridáme na jemno nasekanú čokoládu. Cesto vylejeme na menší plech s papierom na pečenie, pozatláčame maliny a pečieme pri 180 °C cca 20 minút. Pozor, aby koláč nezhorel. Teplotu môžeme poprípade znížiť, záleží od rúry. Lepšie sa vám bude krájať až po vychladnutí.

STIAHNI PDF