Project Description

JAHODOVO-JOGURTOVÁ ZMRZLINA

INGREDIENCIE

  • 700 g jahôd
  • 200 g medu
  • 100 g kryštálového cukru
  • 1 lyžička agar agaru
  • vanilka
  • 170 g mlieka
  • 400 g bieleho jogurtu Farmár od Hollandia
  • 100 g smotany na šľahanie

POSTUP

Jahody dáme do mixéra a rozmixujeme ich na pyré. Dáme zachladiť.

Med, cukor, semienka vanilky a asi 1 lyžicu vody dáme do hrnca s hrubým dnom a privedieme k varu. Hneď vypneme oheň a cukor ešte chvíľu miešame aby sa rozpustil v teplom mede. Keď sirup trochu vychladne pridáme agar agar a zamiešame. Necháme vychladnúť.

Sirup nalejeme do jahodového pyré, pridáme jogurt, mlieko a smotanu.

Celú zmes na zmrzlinu dáme najlepšie na noc do chladničky. Na druhý deň zmes nalejeme do stroja na zmrzlinu a miešame asi hodinu, následne dáme zamraziť na niekoľko hodín do mrazničky.  Ak aj nemáte stroj, stačí dať zmrzlinu do nádoby vhodnej na mrazenie a počas mrazenia zmrzlinu každú pol hodinu premiešať. Skúste aspoň 6-krát.